Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

BTB'dan yeni atılım

BTB

Bandırma Ticaret Borsası, yeni bir atılım için düğmeye bastı. Borsanın, elektronik satış sisteminin modernizasyonu için destek istediği Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) Balıkesir Şubesi, proje için olumlu yanıt verdi.

Bandırma Ticaret Borsası, yeni bir atılım için düğmeye bastı. Borsanın, elektronik satış sisteminin modernizasyonu için destek istediği Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) Balıkesir Şubesi, proje için olumlu yanıt verdi.
Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, konuyla ilgili bilgi verirken, Borsalarının,  üyelerine, dünya çağdaş borsacılığının tüm gerekliliklerini yerine getirerek hizmet sunma çabası içinde bulunduğuna ve bu bağlamda öncelikli stratejik planları arasında antrepo ve elektronik satış ortamına geçmek olduğuna  dikkati çekerken, şunları söyledi:
Projemizin toplam maliyeti 336.973,00 liradır. GMKA'dan istediğimiz destek tutarı ise 252.500,00 lira olup, ajanstan istenen destek tutarının, proje toplam bütçesine oranı da % 75'tir. 9 aylık proje uygulama süremiz bulunuyor. Kuracağımız bu sistem, satış işlemlerine güvenlik, hız ve standart getirerek ürünlerin reel fiyatlarından alınıp satılmasına imkan verecektir. Böylece sanayicimiz, tüccarımız, üreticimiz ve dolayısıyla ülkemiz kazançlı çıkacaktır. Projemizin uygulan maya başlamasıyla Güney Marmara bölge halkı, ağırlıklı olarak hububat, bakliyat, yağlı tohumlar sektörü ve borsa kotasyonuna dahil ürün grubu sektörleri kazanç elde ederken, daha çok alıcıya ulaşılarak etkin bir rekabet ortamının sağlanması, bölgede üretilen tarım ürünlerinin etkin, güvenilir, hızlı ve rekabetçi piyasa koşullarında satılarak, reel fiyatlarının oluşmasına zemin hazırlanacaktır. Ayrıca, yararlan ıcılar için gereksinim duyulan, nitelikli hammaddeye hızlı ve kolay erişim sağlanacak olup, bölgede satışı yapılan tarım ürünlerine ait anlık analiz ve verilere hızlı ve güvenli yoldan erişim gerçekleşecek, yapılacak araştırmalara kaynak veriler elde edilecek, bölgemizde yetiştirilen ürünlerin kalitesi arttırılarak markalaşacak, bölgemiz üreticisinin ekonomik durumları iyileşecektir.
Haber : Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu